Web Analytics Made Easy - Statcounter

امینی گفت: پس از انقلاب اسلامی بسیاری از مواردی که به صورت قصه و اسطور‌های در شعر‌ها می‌آمد؛ در فضای حقیقی مجسم شد و قهرمان‌های آرمانی که در شعر‌ها بودند و یا افسانه و ساخته ذهن شعرا بودند به چشم دیده شدند مخصوصا در دوران دفاع مقدس.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اسماعیل امینی شاعر و استاد دانشگاه در گفت‌وگو با فرهنگ سدید درباره جایگاه شعر پس از انقلاب اسلامی گفت: شعر انقلاب ادامه طبیعی هزار سال شعر فارسی است که این شعر با تمام فراز و فرود‌ها در طول تاریخ، مدافع اخلاق و معنویت بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی ادامه داد: پس از انقلاب اسلامی بسیاری از مواردی که به صورت قصه و اسطور‌های در شعر‌ها می‌آمد؛ در فضای حقیقی مجسم شد و قهرمان‌های آرمانی که در شعر‌ها بودند و یا افسانه و ساخته ذهن شعرا بودند به چشم دیده شدند مخصوصا در دوران دفاع مقدس.   امینی تصریح کرد: اگر امروز شعرانقلاب به این میزان ارزشمند است تنها به لحاظ محتوایی به نیست، زیرا شعر پس از انقلاب به لحاظ زبانی و بلاغی هم توسعه پیدا کرد.   این طنزپرداز درباره آینده شعر انقلاب گفت: چشم انداز آینده شعر انقلاب، این است که از محدوده مرزی ایران فراتر می‌رویم و شعر انقلاب می‌تواند در جهان یک پیام تازه، حرف تازه، نگاه تازه به انسان و نحوه اداره کشور و آرمان‌های کشور دهد.   وی ادامه داد: امروز وظیفه شعر و ادبیات این است که شعر انقلاب را به جهان معرفی کند. اگر این کار شود جای خالی خیلی موضوع‌ها پر می‌شود. مشکل امروز هنر جهان فقر اندیشه است، اما شاعران ایران به لحاظ اندیشه بسیار بسیار قوی هستند؛ از این رو چشم انداز آینده این است که فراتر از مرز‌ها خواهیم رفت.   امینی درباره موانع جهانی شدن شعر انقلاب گفت: یکی از دلایلی که شعر انقلاب هنوز جهانی نشده این است که ما ضرورت نمی‌دیدیم برای بقیه هم حرفمان را بزنیم و شعر‌ها را برای آن‌ها نیز ترجمه کرده و با آن‌ها رفت و آمد کنیم؛ ما بیشتر مشغول کار خودمان بودیم در حالی که دیگران بسیار مشتاق هستند که بدانند ما چه کاری انجام می‌دهیم و در این سال‌ها چه دستاورد‌هایی در این حوزه داشته ایم.   این استاد دانشگاه افزود: مشکل دیگر که مانع جهانی شدن شعر انقلاب شد این است که سرنخ مجامع علمی و فرهنگی کشور در دست کسانی بوده است که خیلی نسبتی با این احوال نداشتند و نگاه آن‌ها اداری و صنفی بوده تا نگاه به ارزش‌های انقلاب و این نوع نگاه بخشی مهمی از مشکلات است. مدیران فرهنگی برروی همه چیز سرمایه گذاری می‌کردند الا توسعه، ترجمه شعر انقلاب و رفت و آمد با کشور‌های دیگر؛ اگر کار‌هایی هم در این حوزه جهانی شده است به صورت شخصی بوده و نظام‌مند و با پشتیبانی مداوم نبوده است. متاسفانه غفلت کردیم و جای ما رقیب‌های ما گرفته اند.     این شاعر انقلابی در خصوص اینکه این رقبا خارجی هستند یا داخلی گفت: هم رقبای داخلی هم رقیبان خارجی، یعنی اکنون در کشور‌های دیگر کسانی را به عنوان شاعران ایرانی می‌شناسند که نه شعر آن‌ها خوب است نه در نظام فکری و زبانی آن‌ها خیلی تحولی ایجاد شده، اما به واسطه فضای مجازی و چهره سازی‌های دروغین به جایگاهی دست یافته اند.   وی در پایان اظهارات خود گفت: در این مسیر امید چندانی به دستگاه‌های رسمی نیست، زیرا معتقدم آن‌ها خیلی بسته و اداری به موضوعات نگاه و بسیار بسته و محافظه کارانه عمل می‌کنند. صدا و سیما هم که رسما به کاسبی افتاده است. اگر کاری در این حوزه انجام شود به واسطه همین تشکل‌های کوچکی است که خود شاعران درست کرده اند. مگر از این تشکیلات کوچک کاری بر بیاد؛ اگر نه امیدی به تشکیلات بزرگ نیست.  

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۱۲۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله حسینی‌بوشهری: طلاب در مسکن و معیشت دچار مشکل هستند

رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: متأسفانه امروز به خاطر مشکلات اقتصادی کشور، طلاب نیز در حوزه مسکن و معیشت دچار مشکل هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت‌الله سیدهاشم حسینی‌بوشهری در دیدار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، ضمن آرزوی موفقیت و پیروزی برای کشور در عرصه‌های ملی و بین‌المللی اظهار داشت: خوشبختانه رهبر معظم انقلاب (‌مد‌ظله العالی) در طول دوران رهبریشان و حتی قبل از آن، به عنوان یکی از چهره‌های شاخص علاقه‌مند به پیشرفت و توسعه کشور از جنبه‌های مختلف شناخته می‌شده‌اند و هر کجا مدیریت میدانی به دست ایشان بوده و مانعی وجود نداشته، نتایج خوبی را همراه داشته است.

وی با اشاره به جایگاه برجسته رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) در دید رهبران دنیا افزود: ایشان گام‌هایی بلندی برداشته‌اند؛ اما متأسفانه ما دچار حجاب معاصرت هستیم و این حجاب واقعیت‌ها را کم و گاهی بسیار کم تر از آنچه هست نشان می‌دهد.

عملیات «وعده صادق» در سایه توکل به خدا و امید به آینده میسر شد

امام جمعه قم با اشاره به زوایای پیچیده علمی عملیات «وعده صادق» بیان کرد: پس از این عملیات نگاه کشورها به ما تغییر کرد و تا حد زیادی تحت تأثیر این عملیات پیچیده و حرکت قدرتمندانه قرار گرفتند. حتی برخی از افرادی که با این انقلاب همسو نبودند نیز بعد از این موفقیت به خود آمدند.

وی افزود: این موفقیت در سایه توکل به خدا و امید به آینده میسر شد و معتقدم اگر امید در نسل جوان ما جوانه بزند و نسل جوان به جای پرداختن به جذابیت‌های کاذبی که دنیای غرب برای آن‌ها ایجاد کرده است با امید به آینده تلاش کند، موفقیت و پیشرفت را در پی خواهد داشت.

از تحریم استقبال نمی‌کنیم

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری محدودیت را، علی‌رغم انتظار دشمنان، یکی از عوامل ایجاد انگیزه برای تولید و پیشرفت عنوان کرد و خاطر نشان کرد: تحریم‌ها عاملی شدند تا به خود متکی باشیم و از ظرفیت‌های داخلی استفاده کنیم. البته این بدان معنا نیست که از تحریم استقبال می‌کنیم؛ اما اگر این محدودیت‌ها نبود، قطعا توجه به ظرفیت‌های داخلی پیدا نمی‌کردیم و به خاطر وابستگی شدید به دیگران، اعتماد به نفس خود را از دست می‌دادیم.

وی ابراز امیدواری کرد: این انقلاب با دعای پاکان و صالحان به پیروزی رسید و إن شاء الله بتوانیم این راه را استوارتر از گذشته طی کنیم و مطابق پیش بینی رهبر معظم انقلاب( مد ظله العالی) تا ظهور امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف  ادامه دهیم.

ظرفیت‌های بالای نخبگانی در حوزه علمیه

 دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه با تأکید بر اهمیت ارتباط حوزه‌های علمیه با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: ظرفیت‌های خوبی در حوزه وجود دارد و طلاب فاضل و اندیشمند زیادی داریم که امیدهای آینده حوزه هستند؛ اما متأسفانه امروز به خاطر مشکلات اقتصادی کشور،  طلاب نیز در حوزه مسکن و معیشت دچار مشکل هستند. باید شرایطی فراهم شود که این نخبگان بتوانند بدون دغدغه بدرخشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وعده صادق نقطه عطف و روزنه امید در دنیا ایجاد کرد
  • نگاه اسلام به جامعه کارگری همراه با رأفت و احترام است
  • نگاه دیدن اسلام به جامعه کارگری، نگاه رأفت همراه با احترام است
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول فصلنامه «ماجرا»
  • آیت‌الله حسینی‌بوشهری: طلاب در مسکن و معیشت دچار مشکل هستند
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول «ماجرا»
  • گام اول فصلنامه «ماجرا»، پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب است
  • سلامت زیست بوم خلیج فارس شرط پایداری در منطقه خواهد بود
  • خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است
  • عملیات «وعده صادق» امید به مقاومت در سایر کشورها را افزایش داد