Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-01@01:02:48 GMT

هر چه درد است به امید دوا آمده بود

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۷۲۱۳۳

هر چه درد است به امید دوا آمده بود

شاعران خراسانی اعتقاد دارند، امام رضا(ع) نه تنها جایگاه مهمی در عرصه اشعار آیینی و رضوی دارند، بلکه حتما نیازی نیست شاعر اشعار آیینی سروده باشد، زیرا هر زمان که او حس و حال خاص و معنوی پیدا کند، چند بیتی با محوریت امام هشتم(ع) می سراید.

به گزارش قدس آنلاین، خراسان رضوی از دیرباز به برکت وجود بارگاه منور رضوی خاستگاه تعداد زیادی از شاعران آیینی و رضوی است که اشعار خود را با محوریت امام هشتم(ع) می سرایند و آثار بسیاری در این زمینه به چپ رسانده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گفتگویی که با برخی از شاعران آیینی و رضوی داشته ایم، آنها اعتقاد دارند، امام رضا(ع) نه تنها جایگاه مهمی در عرصه اشعار آیینی و رضوی دارند، بلکه حتما نیازی نیست شاعر اشعار آیینی سروده باشد، زیرا هر زمان که او حس و حال خاص و معنوی پیدا کند، چند بیتی با محوریت امام هشتم(ع) می سراید.
حس و حال معنوی شاعر برای سرودن شعر با محوریت امام رئوف کافی است
یکی از شاعران پیشکیوت در گفتگو با قدس آنلاین با بیان اینکه حتما لازم نیست شاعر اشعار آیینی یا رضوی را به صورت مستمر بسراید، می گوید: حس و حال معنوی شاعر برای سرودن شعر با محوریت امام رئوف کافی است.
قاسم رفیعا ادامه می دهد: سرودن شعر با محوریت امام هشتم (ع) تنها به شاعران خراسانی اختصاص ندارد، بلکه همه شاعران ایران و همه آنهایی که عشق به ائمه اطهار (ع) به ویژه امام رضا(ع) دارند، نیز می توانند شعرهایی برای ایشان بسرایند.
وی با تاکید بر اینکه شاعران خراسانی به صورت مستمر به زیارت امام هشتم(ع) می روند، بیان می کند: براساس آمارها، گزینه اول شاعران آیینی نیز سرودن اشعاری با محوریت امام رضا(ع) است.
این شاعر پیشکسوت در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه بیت شعری که با محوریت امام رضا(ع) یا درباره ایشان باشد، بگویید؟، اضافه می کند: « دوست دارم تو را نگاه کنم، تو هم من صدا کنی، من تو را صدا کنم، تو هم مرا دعا کنی» این شعر از سروده های سهیل محمودی شاعر ایرانی است.
ارتقای اشعار رضوی و آیینی با تلاش شاعران پیشکسوت و جوان صورت گرفته است
یکی دیگر از شاعران خراسانی در گفتگو با قدس آنلاین با تاکید بر اینکه ارتقای اشعار رضوی و آیینی با تلاش شاعران پیشکسوت و جوان صورت گرفته است، می گوید: در طول تاریخ اسلام و تشییع تنها در دوره معاصر(فعلی) شرایط مناسب برای سرودن اشعاری با محوریت امام رضا(ع) ایجاد شده است.
سید حسن سیدی با بیان اینکه ارتقای اشعار رضوی و آیینی با تلاش شاعران پیشکسوت و جوان صورت گرفته است، اضافه می کند: بسیاری از شاعران پیشکسوت و حتی آنهایی که دیگر در میان ما نیستند، اشعار آیینی و رضوی ماندگاری سرودند که ابیات سروده های آنها در جامعه شنیده می شود.
وی با ابراز خرسندی از برگزاری جشنواره ها و مسبقات مختلف شعر در خراسان رضوی و کشور، متذکر می شود: این جشنواره ها کمک بزرگی در ارتقای کیفیت اشعار آیینی و رضوی می کند.
این شاعر پیشکسوت با اشاره به یکی از ابیات سروده های خود با محوریت امام رضا(ع)، می افزاید: «ما کویریم و تو باران، مگر این چیز کمی است، ما گداییم و تو شاهان، مگر این چیز کمی است، کفشداران تو شاهان نظریافته اند، مگر این چیز کمی است»
سبک و سیره امام هشتم(ع) در اشعار شاعران انعکاس یافته است
یکی دیگر از شاعران نیز در گفتگو با قدس آنلاین با بیان اینکه در اشعار شاعران آیینی نه تنها به مدح امام رضا(ع) پرداخته می شود، بلکه سبک و سیره ایشان در اشعار شاعران انعکاس یافته است.
جمیله سادات کراماتی بیان می کند: خوشبختانه ما در خراسان شاعران آیینی بزرگی داشته ایم و امروز شاهد پیشرفت چشمگیری در زمینه شعر آیینی هستیم.
وی ادامه می دهد: امام رضا(ع) در شعر شاعران مظهر رافت و مهربانی هستند، ایشان ضامن آهوان خسته شهر و طبیب دل های شکسته محسوب می شوند.
این شاعر آیینی با اشاره به ابیاتی از مرحوم غلامرضا شکوهی، می افزاید: «ذکر پابوس شما از لب باران می گریخت، ابر هم زیر قدم های شما جان می ریخت، هر چه درد است به امید دوا آمده بود، از کف دست دعای همه درمان می ریخت»
انتهای پیام

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: حرم مطهر رضوی شاعر شعر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۷۲۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهاد قائمیان تکلیف ساخت فیلم درباره امام رضا(ع) را روشن کرد

فرهاد قائمیان به عنوان مدیر جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) به آن اشاره کرده بود در نشست خبری‌ای پرده از جزئیات این فیلم سینمایی برداشت. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، یکی از مهمترین بخش‌های نشست خبری نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی که فرهاد قائمیان به عنوان مدیر جشنواره بین‌المللی فیلم امام رضا(ع) و محمدحسین لطیفی کارگردان شناخته شده سینما و تلویزیون دبیر این جشنواره حضور داشتند و به سؤالات خبرنگاران پاسخ دادند،‌ جزئیات ساخت فیلم سینمایی امام رضایی بود. 

فرهاد قائمیان صحبت‌های خودش را در نشست خبری پس از پخش سرود ملی و صلوات خاصه امام رضا(ع) با این نکته آغاز کرد: امیدوارم این جشنواره که متعلق به امام رضا (ع) است توسط شما اهالی رسانه حمایت شود. برای من افتخار است در جشنواره فیلم رضوان، در کنار برادر و دوست عزیز خودم، محمدحسین لطیفی هستم با توجه به فراز و نشیب ها در این دوره جشنواره فیلم امام رضا (ع) تلاش شده است تا با رویکردی جدی در طول چند ماه جشنواره، برای جوانان علاقه‌مند استان‌های مختلف کارگاه آموزشی برگزار کنیم.

او سپس به جزئیاتی از فیلم سینمایی اشاره کرد که قرار است توسط این جشنواره ساخته و پرداخته شود، تأکید کرد: با شروع این مرحله از جشنواره تصمیم گرفتیم یک فیلم سینمایی با فرهنگ امام رضایی را استارت بزنیم و از قبل با آقای لطیفی به موضوع فیلم فکر کردیم. این اثر به نویسندگی حامد عنقا از رمان «عشق آباد تا عشق آباد» اقتباس شده است و این پروژه سینمایی سال ها به نتیجه نرسیده است. احساس می‌کنم امسال آقا امام رضا (ع) خودشان لطف کرده‌اند تا این فیلم ساخته شود.

افتتاحیه چهاردهمین جشنواره مردمی عمار/ لطیفی: برایم دعا کنید فیلم بد نسازم

البته خبرنگار تسنیم موضوع را از محمدحسین لطیفی هم پرسید که او به این نکته اشاره کرد تلاش‌مان برای رسیدن این فیلم (از عشق‌آباد تا عشق آباد) به جشنواره سال آینده فیلم فجر است. چون کار سنگینی است و دعا می‌کنیم این اتفاق برای سال آینده بیفتد و بتوانیم پیش‌تولید این فیلم را همزمان با شروع جشنواره آغاز کنیم.

اما در ادامه نشست خبری فرهاد قائمیان به جزئیاتی از خودِ جشنواره اشاره کرد؛ او گفت: در این جشنواره بخش فیلم دینی با موضوعات مشخص جدا شده و همچنین بخش ویژه رضوی هم به طور خاص جدا شده‌اند. اختتامیه جشنواره در آبان‌ماه و اختتامیه بخش بین‌الملل نیز در اردیبهشت سال بعد برگزار می‌شود و در بخش بین‌الملل مرحله جدیدی را در تعامل با سایر کشورها در موضوع دین مد نظر داریم.

محمدحسین لطیفی که دبیری اولین جشنواره فیلم دینی رضوان را عهده‌دار است برای انتصاب به این مسئولیت از امام رضا(ع) و فرهاد قائمیان تشکر کرد. او با تأکید بر این نکته که امیدواریم مسیری را آغاز کنیم که انتها نداشته باشد، گفت: در جهان امروز جای خالی آن آرامشی که از دین حاصل می‌شود ملموس است و هستی آرامش خود را از قلب‌های آرام می‌گیرد. بارها شنیده‌ایم که افراد تعریف کرده‌اند با پا گذاشتن در حرم امام رضا (ع) آرامش پیدا کرده‌اند و ما هم دوست داریم مخاطب با دیدن یک فیلم حال خوب پیدا کند. فیلم‌های دینی شامل همه فیلم‌هایی با مضمون محبت، انسانیت، گذشت، ایثار و ... می‌شود؛ در واقع این فیلم‌ها عقبه ای در جان کارگردان و نویسنده دارد. به واسطه زمان کوتاهی که وجود داشت، امکان برگزاری بخش بین‌الملل برای مهر امسال امکان پذیر نبود و بخش بین‌الملل در اردیبهشت 1404 ‌برگزار می‌شود.

سیدجواد رفاهی مشاور راهبردی مدیرعامل بنیاد امام رضا(ع) از چرایی تعطیل شدن جشنواره فیلم رضوی پرده برداشت و به این نکته اشاره کرد: اولین دوره جشنواره فیلم رضوی در سال 1383 و آخرین دوره آن در سال 1398 برگزار شد، با بررسی‌های انجام گرفته پس 14 دوره برگزاری مشخص شد بسیاری از آثاری که به این رویداد می‌رسند هیج ربطی به امام رضا (ع) نداشته و فقط یک اشاره کوتاه داشته یا غیر مرتبط بوده اند، در حالی‌که باید از لحاظ محتوایی مربوط به امام رضا (ع) باشند.

او همچنین به فیلمسازی با موبایل و توجه ویژه به فیلم اولی‌ها اشاره کرد و افزود: اولین جشنواره فیلم دینی در دوره جدید در دو بخش اصلی دینی با محوریت تمام ادیان و بخش رضوی با محوریت جهان اسلام و امام رضا (ع) برگزار می‌شود و یکی از مهمترین اهداف‌مان توجه ویژه به فیلم اولی‌هاست که آثارشان جداگانه بررسی خواهد شد. ما همچنین بخش فیلمسازی با موبایل را داریم که عمومی است و به نوعی دعوت از همه مردم برای فیلمسازی است. همچنین بخش «ایده تا فیلم» با عنوان سراج داریم که به منظور حمایت از کسانی است که ایده فیلمسازی دارند اما امکانات ساخت اثر برای آنها مهیا نیست و ما درنظر داریم از ایده و استعداد آنها استفاده کنیم.

رفاهی همچنین به اکران منتخب این فیلم‌ها در سینماها پیش از اکران فیلم اصلی با هماهنگی سازمان سینمایی و همچنین پخش در تلویزیون با رایزنی‌هایی که با صداوسیما انجام شده، اشاره کرد. 

بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) قرار است با مشارکت سازمان سینمایی و امور سمعی بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان سینمایی سوره مهر حوزه هنری، مرکز ارتباطات و رسانه و مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، سازمان اوقاف و امور خیریه و صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران به مناسبت دهه کرامت اولین دوره جشنواره فیلم دینی را در قالب‌های داستانی، مستند و پویانمایی در بخش ویژه رضوی به صورت رقابتی برگزار کند که امروز فراخوان این جشنواره در پایگاه اینترنتی شمس توس منتشر می‌شود.

در پایان نشست خبری از پوستر نخستین جشنواره فیلم رضوان رونمایی شد. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برپایی جشن‌های دهه‌ کرامت در گیلان و میزبانی از سه کاروان خدام رضوی
  • ضرورت توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • مراسم آیینی سنتی کومسای در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود
  • رونمایی از کتاب «جنبش علوی، هجرت رضوی» در مشهد
  • برنامه «اطعام رضوی» در استان سمنان اجرا می‌شود
  • توزیع ۴۰۰ بسته معیشتی در بین ایتام خراسان شمالی
  • خاطره مجری برنامه مشاعره از شاعران بنام ایران
  • اجرای ۳۵۰ برنامه توسط آستان قدس رضوی در ایام دهه کرامت
  • ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی
  • فرهاد قائمیان تکلیف ساخت فیلم درباره امام رضا(ع) را روشن کرد