Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@22:13:25 GMT

وقتی پیشکسوتان شعر به جان هم افتاده‌اند

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۹۴۶۹۳

وقتی پیشکسوتان شعر به جان هم افتاده‌اند

پوران کاوه در حالی‌که معتقد است در خانه ماندن، شاعر را وادار به مجاهدت می‌کند تا از امید بنویسد از این‌که پیشکسوتان شعر به جای پرداختن به حوزه شعر و بهینه‌سازی آن به جان هم افتاده‌اند می‌گوید.

این شاعر در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت شعر در سال ۹۸ و تاثیر وقایع اجتماعی بر آن اظهار کرد: من معتقدم که هر سال باید یک اتفاق مهم و رویدادی تازه در زمینه شعر ایجاد شود که در سال ۹۸ شاهد چنین جهشی نبودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی‌شک مسائل و وقایع اجتماعی تاثیرگذار بوده و هست. همیشه اتفاقات و خط قرمزها قابلیت ذاتی شعر را کمرنگ می‌کند و لطمه بزرگی به زیبایی و ویژگی‌های شعری می‌زند که در سال گذشته نیز به همین دلیل بیشتر اشعاری که سروده شد، تاثیرگرفته از اتفاقاتی خاکستری، طعمی تلخ و ناگوار داشت.

او افزود: در همین راستا و همچنین به خاطر مشکلات اقتصادی ناشران نیز استقبالی برای چاپ شعر نداشتند مگر با هزینه خود شاعر.

کاوه همچنین درباره وضعیت نقد شعر با بیان این‌که در حال حاضر به اندازه انگشت‌های دست هم منتقد متخصص نداریم گفت: بیشتر نقدها سلیقه‌ای و غیرتخصصی است، نقدهایی هم که در محافل، نشریات و دنیای مجازی سال گذشته وجود داشت اکثرآ توسط افرادی بود که تجربه‌هایی در این زمینه داشتند و یا طرفدار و آشنای شاعری بودند که سعی در معرفی و بزرگ‌نمایی‌اش داشتند، اما در شرایطی که ریش‌سفیدان و پیشکسوتان فعلی به‌جای پرداختن به حوزه شعر و بهینه‌سازی آن به جان هم افتاده‌اند که لیدر آوانگاردیسم و مدعی فلان جریان شعری باشند و گوی سبقت را از یکدیگر بربایند، چه انتظاری می‌توان داشت که توجهی به نقد شود تا شعر به جایی برسد!

او هچنین در پاسخ به سوالی درباره چگونگی حضور شعر و ادبیات در روزهای فراگیری ویروس کرونا در جامعه بیان کرد: به نظر من کرونا تجربه‌ای دیگرگون از طرز زندگی و زیستن دارد، به مردم همه جهان یاد می‌دهد و همین مقوله در قرنطینه و در خانه ماندن، شاعر را وادار به مجاهدتی می‌کند که با هر ترس و نگرانی پنهان و آشکاری که دارد از امید بنویسد و پیوسته در کنار مردم باشد و هم‌سو و همدل با آن‌ها برای شعار شکست دادن کرونا که در واقع تنها «امید» و بهترین درمان برای این روزهای سیاه و سخت است، تلاش کند. 

پوران کاوه که معتقد است این فرصت و اوقات فراغت  ناخواسته و ناخوشایند می‌تواند برای شاعران بسیار مفید باشد اظهار کرد: هر چند که این شرایط بی‌نظم و قاعده است و کم و بیش ما را به این مهم رسانده که چقدر دنیا در هم تنیده و نامتعادل است و چقدر در فضایی تاریک، خالی و غیرمنتظره گرفتاریم. اما اگرچه دورانی هراس‌انگیز است که ذهن همه را درگیر و به‌طور جنون‌آمیزی محتاط‌مان کرده است اما باامید به روشنایی‌ها باید مدام نوشت، حتی از تلخی‌ها و گرفتاری ها و... تا این‌که این نیز بگذرد. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وضعیت ادبیات در سال 98 شعر کروناویروس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۹۴۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از ایران تا پاکستان/ شعر شاعر پاکستانی در استقبال از غزل رهبر انقلاب

احمد شهریار شاعر پاکستانی، تازه‌ترین شعر خود را در استقبال از غزل رهبر معظم انقلاب سرود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مدتی قبل عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، شعری را منتشر کرد که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در آستانه عملیات وعده صادق خواندند؛ مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، در صفحه ایکس خود نوشت:

غزل زیر، سروده چندسال پیش رهبر انقلاب اسلامی است، معظم‌له این بیت از سروده را در آستانه عملیات وعده صادق در یکی از جلسات مرتبط خوانده‌اند:

تو را است معجزه در کف زساحران مهراس
عصا بیفکن و از بیم اژدها مگریز

در روزهای گذشته جمعی از هنرمندان و شاعران ایرانی به استقبال از این غزل رهبر معظم انقلاب رفتند اما این بار احمد شهریار، شاعر پاکستانی، تازه‌سروده خود را به این موضوع اختصاص داد که در ادامه می‌خوانید:

اگر به عشق یقین داری از فنا مگریز

دلیر باش و خطر کن، به هیچ جا مگریز

قسم به خضر که در انتهای این ظلمات

همیشه آبِ حیات است، پس بیا مگریز

تو پورِ حیدری، از دیوِ هفت‌سر مهراس

ز قومِ رستمی از حلقه بلا مگریز

بسنج با دمِ شمشیر، زورِ دشمن را

ز غرشِ رجز و هیبتِ صدا مگریز

تو نورِ علم و یقینی و در کنارِ حسین

به قلبِ شب بزن، از خاکِ کربلا مگریز

دوباره معرکه حق و باطل است اینجا

تویی که مردِ نبردی، به انزوا مگریز

کد خبر 749316

دیگر خبرها

  • شاعر نیشابوری برگزیده ششمین کنگره ملی شعر خلیج فارس
  • از ایران تا پاکستان/ شعر شاعر پاکستانی در استقبال از غزل رهبر انقلاب
  • شعر شاعر پاکستانی در استقبال از غزل رهبر انقلاب
  • راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی تبریز
  • ماجرای واژگونی وحشتناک ام وی ام X55 چه بود؟
  • پسکوف: ترس به جان اوکراینی‌ها افتاده؛ باید کار را تمام کنیم
  • اپل آی‌دی بسیاری از کاربران در سراسر جهان غیر فعال شده است
  • روس‌ها: ترس به جان اوکراینی‌ها افتاده است/ باید کار را تمام کنیم
  • تصویری ترسناک از خورشید در آسمان چین؛ چه اتفاقی افتاده؟
  • دختر شاعر فلسطینی مانند پدرش کشته شد